Welcome to our blog

Felhasználóink kérték - mi megcsináltuk: egyedi kategóriák

 • Egyedi kategóriák létrehozása

Régi tartozásunkat sikerült a legújabb verzióban törlesztenünk: Az egyik leggyakrabban elhangzott kérés a contoroll felhasználók körében az volt, hogy szeretnének saját kategóriákat létrehozni. Örömmel értesítünk mindenkit, hogy ez a mai naptól kezdve elérhetővé vált belépés után a Kategóriák oldalon.
A pontos működésről fórumunkban talál részletes információkat.

Szeretnénk ezúton is megköszönni rengeteg új és régi felhasználónknak az ötleteket és a támogatást, amit az elmúlt hónapokban kaptunk.

Megakadt? Kérdése van?
Írjon nekünk a support@contoroll.com címre, és segítünk!

Tudta, hogy...

 • Contorollban rögzített tranzakciók
 • Contoroll beviteli módok
 • Contoroll mobilos látogatók
 • Contoroll kártyás vásárlók
 • Contoroll költések

Itt a Belépés Facebookkal!

 • image1

Ígéretünkhöz híven, igyekszünk odafigyelni látogatóink visszajelzéseire, ennek megfelelően megkönnyítettük a regisztrációt/belépést azoknak, akik szívesen használnák Facebook profiljukat erre a célra.

Mi az a Belépés Facebookkal?Mostantól lehetőséget nyújtunk Facebook profilon keresztül regisztrálni/belépni az alkalmazásba. Ez annyit jelent, hogy nem kell külön regisztrálni a contorollra, nem kell külön jelszavakat megjegyezni, hanem elég egy-két kattintás a használat megkezdéséhez.

Mit kell tenni, ha a Belépés Facebookkal funkciót szeretnénk használni?Önnek nincs más teendője, mint a regisztrációs oldalon elfogadni az Adatkezelési és felhasználási feltételeket, majd a Belépés Facebookkal gombra kattintani. Ezután Önt átírányítjuk a Facebook felületére, ahol engedélyeznie kell publikus profiljának és e-mail címének elérését.

Ha korábban már regisztrált hagyományos úton, de szívesen használná a Belépést FacebookkalErre lehetsőget adunk abban az esetben, ha a hagyományos regisztráció során használt e-mail cím megegyzik a Facebook profiljában regisztrált elsődleges e-mail címmel. Ebben az esetben a regisztrációs oldalon mindössze a Belépés Facebookkal gombra kell kattintani, majd engedélyezve a Facebook profil és e-mail cím hozzáférést, contoroll jelszavának megadásával lehet jóváhagyni a Facebook profilon keresztüli hozzáférést.

A témában további információkért keresse fel a GYIK-et, keressen minket Facebook oldalunkon, illetve kérdés vagy probléma esetén írjon nekünk a support@contoroll.com címre!

A mókusok is velünk spórolnak

 • Indexen a contoroll

A sporolok.blog.hu bloggere, Dühös Mókus kedves támogatásának eredményeképpen tegnap felkerültünk az index2-re. Ezúton is köszönjük segítségét!
A teljes cikk itt található. Érdemes meglátogatni az oldalát, nem csak elgondolkodtató, hanem szórakoztató is, amiket ír.

Kérdése van?
Írjon nekünk a support@contoroll.com címre, és segítünk!

Tippek a kategorizálás megkönnyítéséhez

 • image1

Nem szükséges mindig kategorizálni, de jobb, ha nem hagyjuk nagyon felgyűlni a tranzakciókat. Ha mégis felgyűlnek, akkor szánjunk rá egy kis időt. A következőket érdemes kipróbálni:

- Érdemes a nagy összegű tételeket előre venni, így ha a tételszámot tekintve nem is teljes, de összegszerűen pontosabb képet ad a megoszlás.
- A közlemények szerint rendezett kategorizálatlan tételek átgörgetése megkönnyítheti azt, hogy a hasonló tranzakciók feltűnjenek, ezeket együtt kategorizálhatjuk, sok kicsi tételből összejöhet nagy összeg (pl. napi ebédvásárlás).
- A Jelentésben időszakonként átnézhetjük a tételeket, és ha kiugró értéket találunk, akkor arra a cellára kattintva feljönnek az ehhez tartozó tranzakciók. Innen közvetlenül ugyan nem tudunk kategorizálni, de átfuthatjuk, hogy mi a kiugrás oka, és ha szükséges, egy másik böngészőfülön vagy -ablakban az Összes tranzakció nézetben rákereshetünk ezekre a tételekre, és ott kategorizálhatjuk is ezeket.
- A contoroll kategorizálási algoritmusa miatt idővel egyre kevesebb tételt kell nekünk kategorizálni, a contoroll gondoskodik erről majd helyettünk.

Közeledik az új év, most még aktuálisabb átnézni, mire is ment el a pénzünk idén, ebben kiváló társ a contoroll!
Megakadt? Kérdése van?
Írjon nekünk a support@contoroll.com címre, és segítünk!

10 + 1 ötlet, hogy megkönnyítsük a karácsonyi ajándékozást

 • image1

Mikulás napja van és közeledik a karácsony. Az ajándékozás sok öröm, de az ajándékok beszerzése néha bosszúsággal jár. Kis odafigyeléssel megkönnyíthetjük a dolgunkat:

1. Szánjunk rá egy kis időt most, hogy összeszedjük, kiket szeretnénk megajándékozni. Vegyük sorba a családtagokat, fontosabb barátokat, szóba jöhető kollégákat, és ha volt olyan, akitől tavaly úgy kaptunk ajándékot, hogy nem számítottunk rá, most vegyük fel az ő nevét is a listára.
2. Kezdjük el összeszedni a nevek mellé, hogy kinek mit szeretnénk venni. Mindig vannak olyanok, akiknek nehezebb jó ajándékot találni, de megnyugtató, ha látjuk, hogy a többieknek már kitaláltunk valamit.
3. Ha nincs ötletünk, akkor próbáljunk meg először ne konkrét ajándékötletet kitalálni, hanem csak azon gondolkodjunk el, szereti-e a könyveket, vagy inkább egy szép ruhadarabnak örülne, mi a hobbija, milyen közös témáink vannak vele, és ha megvan az irány, nézelődjünk az adott témában.
4. Nagyon személyes lehet a készített ajándék, de ne felejtsük el, hogy az alapanyagokat, kellékeket ezekhez is időben be kell szerezni!
5. Gondoljuk át, hol érdemes bevásárolni. A webshop kényelmesebb, sokszor olcsóbb is, de bizonyos ajándékokat vásárlás előtt jobb látni, megtapintani. Egy plázában vagy egy hipermarketben ugyan nagyobb a tolongás, de különböző termékeket kisebb helyen tudunk beszerezni, így a közlekedésen spórolhatunk időt.
6. Ha megvannak a beszerzési helyek, akkor készíthetünk útvonaltervet, mik azok a helyek, amelyek közel vannak egymáshoz. Vegyük figyelembe, hogy lesznek helyek, ahol fél órát fogunk csak válogatni, máshol elmegy a fél délelőttünk.
7. Kezdjük el minél előbb a beszerzést! Az ünnephez közeledve egyre nő a tolongás, elfogyhat a kiszemelt termék. A webshopok szállítási ideje megnőhet a sok megrendelés miatt.
8. Az ajándékok csomagolását ne hagyjuk az utolsó napra.
9. Ha sok ajándék van, felírhatjuk azt is, mit csomagoltunk már be, vagy ha valamelyiket már korábban postáztuk. Akár azt is, hogy mit hova dugtunk el a gyerekek elől. Kellemetlen az ünnep elteltével becsomagolt ajándékot találni valamelyik eldugott rejtekhelyen...
10. Tegyük el a listát (vagy őrizzük meg a számítógépen) jövőre is. Így elkerülhetjük, hogy megint ugyanazt adjuk, és lehet, hogy egy korábbi jó ötletet másnál újra felhasználhatunk.

+1. Regisztráljunk a contorollba, majd vigyük fel az összes ajándékra költött összeget manuális tranzakcióként vagy importáljuk be azokat, így egyszerűen ellenőrizhetjük, hogy idén mennyibe kerültek a vásárolt ajándékok.

Ne felejtsük el, hogy nem feltétlenül a drága ajándék a legjobb ajándék...

Örömteli készülődést kívánunk!

Sikeresen lezártuk a tesztidőszakot

Kedves Felhasználóink!

Maroknyi tesztelőcsapatunk segítségével sikerült kijavítanunk a jelzett hibákat.
A legkomolyabb funkcionális hibákat az okozta, hogy a fejlesztés során beszerzett netbankexportok formátumát több bank is megváltoztatta, így az ezekhez tartozó beolvasókódokat frissítenünk kellett. Szerencsére ezekhez a javításokhoz is elegendő volt 1-2 nap, most újra elmondhatjuk, hogy a hazai piac nagy részét lefedő nagybanki exportokat sikeresen be tudjuk olvasni.
Az érdeklődők a fórumban bővebben is olvashatnak a hibákról, és a tesztelés során előkerült kérdésekről, ötletekről is.
Természetesen adódhatnak újabb változások, akadhatnak más hibák is, kérjük, ha bárki ilyesmit tapasztal, akkor ezt jelezze nekünk a support@contoroll.com címen!
Ezúton is köszönjük lelkes tesztelőink segítségét!

a contoroll csapata

KSH tükör a háztartások fogyasztási szerkezetéről

A KSH jelentése és a Metropol mai cikke szerint a háztartások lakásfenntartásra költik a legtöbbet. A cikkekben található statisztikákat összehasonlíthatjuk a contorollba feltöltött saját adatainkkal.
Ezek közül néhány: Egy magyar háztartás egy főre jutó kiadása átlagosan 65.539 Ft, Budapesti háztartás esetén ez a szám magasabb, 89.269 Ft, megyeszékhelyen 73.792, egyéb vidéki városokban 59.835, községekben 55.585 Ft. A mi háztartásunkban mennyi?

A contoroll, mint háztartási napló kategóriái és a KSH fogyasztási főcsoportjai nem teljesen azonosak, mégis érdemes lehet ezeket egymás mellé tenni.
A KSH elemzésének 1. tábláján fogyasztási főcsoportok szerint láthatjuk a költségeket, háztartásonként havonta ezek az érdekesebb számok (2014. első félévében):

 • KSH elemzés 1. tábla

Lakásfenntartás16.447 Ft
Lakberendezés, háztartásvitel:2.221 Ft (a kettő együtt 18.668 Ft, ezek a contorollban összemosódnak: a Lakhatási költségekből a Telekommunikációt ki kell vonni, a Lakberendezés, bútort hozzáadni. Rontja az áttekinthetőséget, hogy egy hipermarketes nagybevásárlásnál nem különítjük el, hogy ebből mennyi az élelmiszer, mennyi a tisztító- vagy tisztálkodási szer, mégis, becsléssel közelíthetünk, az átlagnál mennyivel fordítunk többet vagy kevesebbet ezekre)
Ruházat és lábbeli:1.865 Ft (ezt a Ruházat, Sportruházat és Cipő kategóriák tartalma fedi le)
Hírközlés:4.952 Ft (ez lehet a mi Telekommunikáció kategóriánk)
Közlekedés:8.447 Ft
Oktatás:424 Ft
Kultúra, szórakozás:3.585 Ft

Nézzük meg, hogy háztartásunkban az egy főre jutó nettó jövedelem (a Jelentésben a jövedelem sor) hogyan viszonyul az országos átlaghoz (2012-ben 994,876 Ft), ennek alapján 2014-re kerek 1 millió Ft-tal számolunk, azaz fejenként havi 83.333 Ft-tal.
Így meg tudjuk saccolni, hogy az átlagnál kicsit kevesebbet vagy akár sokkal többet keresünk-e, azaz hogy jövedelmi helyzetünk alapján az országos átlag melyik ötödéhez tartozunk.

 • KSH elemzés 2. tábla

A 2. tábla segít annak megállapításában, hogy saját fogyasztási szerkezetünk mennyire hasonlít egy hasonló jövedelmi helyzetben levő háztartás szerkezetéhez. Innentől pedig már csak egy lépés, hogy ha bizonyos kategóriákban az átlagosnál jelentősen többet fogyasztunk, akkor érdemes megvizsgálni, hogy pl. nem tudunk-e hatékonyabban fűteni, spórolósabban használni a kocsit, kevesebbet költeni szórakozásra...

Az érintős (paypass-os) fizetést segíti az új adócsomag

Az ado.hu és az index is tudósít arról, hogy a kormány az adócsomaggal módosítaná a tranzakciós illetéket a paypass-os fizetések után. Így majd a bankoknak is jobban megéri ezeket a kártyákat és az elfogadó terminálokat terjeszteni.
Felhasználói szempontból is kényelmesebb lehet: én ahol lehet, kis összegű fizetéseknél mindig ezt használom. Így nem kell az apróval vesződni, kevésbé kell kiadni a kezemből a kártyát, ráadásul bizonyos kártyákhoz olyan kedvezmények kapcsolódnak, amelyek bőven kitermelik a kártyadíjat.
És nem feledkezhetünk el arról az előnyről, hogy a kártyás fizetéseket egyszerűen importálhatjuk a contorollba, könnyebbé válik a kategorizálás, teljesebb lehet a kiadásaink listája.

Elindultunk

 • Elindult a contoroll

Kedves Felhasználóink!

Örömmel tudatjuk, hogy költségkövető alkalmazásunk, a contoroll tesztelési fázisa 2014. október. 6-án elindult. Minden fejlesztésünk korlátlanul elérhető a tesztelők számára.
Mivel a contoroll kiadástervező számtalan böngészőn, különböző eszközökön működik, ezért előfordulhat, hogy ezek közül némelyiken a normálistól eltérően működik. A tesztidőszak alatt ezeket az esetlegesen felmerülő hibákat szeretnénk összegyűjteni és javítani. A felhasználói aktivitás és a visszajelzések alapján döntünk majd a tesztidőszak befejezéséről és az éles indulásról. Szóval kérjük, regisztráljon, és használja a contoroll háztartási naplót!
Kérjük, ha hibát tapasztal, azt jelezze nekünk.
A tesztidőszak alatt és a későbbiekben is tervezzük új funkciók kialakítását, rengeteg ötletünk van. Ettől függetlenül örülünk minden új igénynek, kérjük, ezeket a fórumban jelezzék, vagy ha mellőznék a nyilvánosságot, akkor a support@contoroll.com címen. Ha más már említette az Önök ötletét, nyugodtan jelezzék, hogy ez Önöket is érdekelné, így látjuk majd, mire kell a legtöbb energiát fordítanunk.
Várjuk visszajelzéseiket!

Jó tesztelést kívánunk,
a contoroll csapata


© Copyright 2017 contoroll. All rights reserved. Icon Set by Webdesigner Depot